Beyoğlu Belediye Başkanı Demircan Müzemizi Ziyaret Etti

Erzincan'da bir dizi ziyaretlerde bulunan İstanbul Beyoğlu Belediye Başkanı Ahmet Misbah Demircan, beraberindeki bir heyetle Kemah Kardere Köyü ziyaretleri sırasında Kemah ilçemizde geleneksel kültürü yaşatan özel yerlerden biri olan Binali Bozdemir Otantik Araç-Gereç Sergisi'ni ziyaret etti.

Beraberinde Ak Parti Beyoğlu İlçe Başkanı Harun Muş, Ak Parti Şişli İlçe Başkanı Ömer Fuat Günday ve Kemah eski Belediye Başkanı Hüsamettin Şanal olduğu halde sergiyi gezen ve incelemelerde bulunan başkan ve beraberindeki heyet, bölgenin yakın tarihine ışık tutan sergi hakkında Binali Bozdemir'den bilgi aldılar. Sergiyi çok beğendiklerini ve bunun örnek bir girişim olduğunu belirterek Binali Bey'i kutladılar.

Binali Bozdemir, Beyoğlu'nun kendisi ve hemşehrileri için çok önemli ve özel bir anlamı olduğunu, ilk gurbete gidenlerin Beyoğlu'nun çeşitli semtlerine yerleştiklerini ve kendisinin de 35 yıl Şişhane'de oturduğunu söyleyerek, başkan ve beraberindeki heyetin ziyaretinden çok memnun olduğunu ve kendilerini sergide ağırlamaktan büyük mutluluk duyduğunu ifade etti.

Eski plaktan gelen Erzincan türküleri eşliğinde ve birbirinden ilginç nostaljik eserler arasında keyifli sohbetlerle maziye yolculuk yapan heyet, Erzincan ziyaretlerini renklendiren Otantik Serginin bahçesinde demli çaylarını yudumlarken; karşılarında tüm heybetiyle duran Munzurların seyrine dalıp, doğayla ve geleneksel yaşamla kucaklaşmanın mutluluğunu yaşadılar.

Kaynak: Kardere.com

MÜZE HAKKINDA

Müzemiz, Kemah Kardere Köyü'nde faaliyet gösteren özel bir etnografya müzesidir. Müzemizde, bölgemizde kullanılan araç-gereç ve sosyal yaşam kültürüne ait ürünler sergilenmektedir.

HIZLI İLETİŞİM

Telefon: 0530 545 24 24    /    0535 481 73 50