Hayvancılık

Bölgede küçükbaş ve büyükbaş hayvancılıkta kullanılan eşyalar çeşitlilik göstermekle birlikte bölgemizde kullanılan araç-gereçler genelde Doğu Anadolu bölgesinde kullanılan ortak araç-araç gereç grubundadır. İsimleri yerel olarak farlılık gösterse de işlevsel olarak aynı amaca hizmet etmektedir. Müzemizde; Nalbantların kullandıkları malzemeler, hayvanları kontrol etmek ve binmek için yüzyıllardır kullanılan eğer, semer vb. Tarlalar herg edilirken yine hayvanları kontrol etmek için kullanılan boyunduruk ve parçaları vb. Süt sağımında kullanılan külekler, bakraçlar, yayıklar. Hayvanları kırkmak için kullanılan kırklık, yüntarağı, yay-tokmak vb. eşyalar bulunmaktadır.

MÜZE HAKKINDA

Müzemiz, Kemah Kardere Köyü'nde faaliyet gösteren özel bir etnografya müzesidir. Müzemizde, bölgemizde kullanılan araç-gereç ve sosyal yaşam kültürüne ait ürünler sergilenmektedir.

HIZLI İLETİŞİM

Telefon: 0530 545 24 24    /    0535 481 73 50