Tarımcılık

Binlerce yıllık bir geçmişe sahip olan bölgenin tarım kültüründe birçok araç-gereç ve eşya bulunmaktadır. Bugün artık çoğu kullanımda olmayan ve müzemizde bulunan eşyalardan bazıları şunlardır. Çift sürmede kullanılan sabanlar, pulluklar, ekin biçmede kullanılan oraklar; harman sürümünde kullanılan düğen, kürekler; harman sonunda buğday ve samanı ayrıştırmak için kullanılan harman makineleri, elekler; buğdayı ölçeklemek için kullanılan god'lar, çuvallar, heybeler, yine bah-bahçe işlerinde kullanılan kürek, yaba, nacak vb. eşyalar bulunmaktadır.

MÜZE HAKKINDA

Müzemiz, Kemah Kardere Köyü'nde faaliyet gösteren özel bir etnografya müzesidir. Müzemizde, bölgemizde kullanılan araç-gereç ve sosyal yaşam kültürüne ait ürünler sergilenmektedir.

HIZLI İLETİŞİM

Telefon: 0530 545 24 24    /    0535 481 73 50